úterý 24. července 2012

Strážkyně brány


Michelle Zinková 

                Autor: Michelle Zinková 
                Nakladatelství: Euromedia 
                Počet stran: 368 stran



Druhý díl série Proroctví sester. Lia Milthorpeová pokračuje v nebezpečném a zoufalém pátrání po způsobu, jakým by zvrátila děsivé proroctví. Její sestra Alice mezitím sbírá síly a učí se temnému umění, aby mohla Liu porazit.
Nezastaví se před ničím ve snaze získat její místo v proroctví, které mělo připadnout jí. Lia a Alice vědí, že ve smrtelném boji stojí proti sobě. Netuší, že zrada proti nim postaví i ty, které milují nejvíc.



Ukázka z textu
Na tváři Alice se rozprostírá lhostejný výraz. Vzpomínám si na doby, kdy jsem ji po dlouhé hodiny pozorovala a přes jemné kontury její tváře se přitom nemihla ani jiskřička nějakého citu. Na kratičký okamžik naivně uvěřím, že vezme mou prosbu v úvahu. Ale stejně tak rychle jí oči potemní. Je v nich něco horšího než hněv, horšího než nerozhodnost. V očích se jí zračí potěšení, že má moc ubližovat druhým.
Vidím to a vím, že moje žádost nebude vyslyšena.
Přivře oči a zblízka mě pozoruje. „Hlavně aby sis byla jistá, že chceš tuto záležitost skutečně přivést ke konci,“ ozve se. „Protože až to uděláš, jedna z nás bude mrtvá.“

Žádné komentáře:

Okomentovat