pátek 30. března 2012

16 nej filmů roku 2012


Doba ledová 4: Země v pohybu 3D
Kdysi tu byl jediný obrovský kontinent – Pangea. Ale taky tady kdysi byla jedna kryserka, která hýbala dějinami více, než je zdrávo… Hlavní hrdinové Manny, Diego a Sid jsou odděleni od stáda, používají kru jako loď, setkávají se s exotickými mořskými tvory a dokonce i s piráty. Do českých kin film vstoupí 5. července.


Zrcadlo, zrcadlo
Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostního práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. Do českých kin film vstoupil 15. března.



Sněhurka a lovec
Příběh pojednává o vztahu mezi myslivcem (Charlize Theron) a Sněhurkou (Kristen Stewart). Nejprve je totiž myslivci nařízeno, aby vzal Sněhurku do lesa a tam, aby jí zbavil života. Ale myslivec se rozhodne jít jinou cestou a Sněhurku nechá naživu. Rozhodne se jí pustit, protože zjistí, že jsou k sobě něčím spoutáni, a tak spolu naplánují útěk. Do českých kin film vstoupí 31. května.


John Carter: Mezi dvěma světy
Film je založen na klasickém sci-fi románu od Edgara Rice Burroughse a vypráví příběh Johna Cartera (Taylor Kitsch), který je nevysvětlitelně dopraven na Mars, kde se zaplete do konfliktu velkých rozměrů mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Ve světě, který je na pokraji kolapsu, objeví Carter, že přežití Barsoomu a jeho obyvatel je v jeho rukách. Do českých kin film vstoupil 8. března.


Twilight sága: Rozbřesk (2. část)
 Bella porodila krásnou a zdravou holčičku a stala se upírkou, zdá se, že šťastnější už nemůže být, stejně jako všichni Cullenovi. Jenže příběh nekončí a Cullenovy čeká ještě spousta těžkých chvil, než zažijí své „šťastně až na věky“ a přežijí vůbec? Volturiovi se znovu objevují na scéně a netouží po ničem menším, než zničit Cullenovy, povede se jim to? Do českých kin film vstoupí 15. listopadu.



Temný rytíř povstal
Gotham se zmítá v temnotách nejistoty poté, co byl jeho maskovaný ochránce uznán vinným ze zločinů, které byly pro dobro lidu uloženy na jeho bedra. Nedůvěru v Batmana, a to co představuje, nahradila u většiny nenávist a pohrdání. Joker možná hnije v polstrované kobce v Arkhamu, ale s úsměvem. Lov na netopýřího muže je totiž v plném proudu a gothamské policejní složky pod vedením komisaře Jima Gordona (Gary Oldman) nejsou to jediné, co jde alteregu miliardáře Bruce Wayna (Christian Bale) po krku. Zdánlivě odnikud se vynořuje, jakýsi Bane (Tom Hardy) a nocí se jako stín plíží tajemná kočičí žena Selina Kyle (Anne Hathaway). Do českých kin film vstoupí 26. července.


Žena v černém
Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. Do českých kin film vstoupil 23. února.


Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Jablečný koláč coby trenažér prvního sexu už nečekejte. Jinak se ale hrdinové komediální série Prci, prci, prcičky příliš nezměnili, i když jako dospělí spíš než erotické úspěchy sbírají trapasy a ztráty. Třináct let poté, co prvním dílem vyvolali mohutnou erupci pubertálních komedií, se na scénu vracejí prakticky všichni oblíbení „sexuální štvanci“, včetně Jimova táty a Stiflerovy mámy. Vy se proto raději připravte. Pro jistotu na všechno. Nejvhodnější záminkou k setkání všech postav byl podle scenáristů školní sraz.Jenže tenhle sraz nebude jenom o bilancování. Hoši si vzpomenou, co velkého na střední od života čekali, jak málo toho ve skutečnosti dostali, a rozhodnou se to napravit. Jak už to tak v téhle sérii bývá, mít dobrý plán nestačí, protože se to vždycky nakonec nějak zvrtne a realita pak pekelně bolí. Do českých kin film vstoupí 5. dubna.



Hunger games: Aréna smrti
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska… Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit? Do českých kin film vstoupil 22. března.


Amazing Spider-Man 3D
The Amazing Spider-Man je příběhem Petera Parkera, mezi svými vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, kterého v dětství opustili rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben a tetička May. Jako většina dospívajících se Peter snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemný kufřík, který náležel jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – které ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse, bývalého otcova kolegy. Zatímco je Spider-Manovi předurčeno, aby se střetl s Connorsovým alter-egem Lizardem, je Peter nucen učinit zásadní rozhodnutí o způsobu využití svých schopností, která navždy změní jeho život a definují povahu jeho cesty k hrdinství. Do českých kin film vstoupí 5. července.


Madagaskar 3
Lev Alex, zebra Marty, hrošice Gloria a žirafa Melman se stále snaží dostat domů do Velkého jablka (New York). U toho samozřejmě nechybí ani král Julien, Maurice a banda tučňáků. Tentokrát všichni zavítají do Evropy, kde naleznou ideální krytí v podobě cestujícího cirkusu, který obrátí do pořádného madagaskarského stylu. Do českých kin film vstoupí 14. června.








Titanic 3D
Už tomu letos bude sto let, kdy z přístavu Southampton 10. dubna 1912 vyplula legendární „nepotopitelná loď“ Titanic. Při této příležitosti se režisér James Cameron rozhodl znovu uvést do kin velkofilm Titanic, ale tentokrát v novém kabátu. Film Titanic získal v roce 1997 dohromady 11 Oscarů, včetně toho za nejlepší film. Nyní mají diváci jedinečnou příležitost prožít plavbu legendárního Titanicu – „Lodi snů“ a drama, které se odehrálo na palubě při jeho potápění na vlastní kůži v jedinečném 3D.Konverze do 3D je tak dokonalá, že divák v řadě scén těžko uvěří, že film nebyl v třetím rozměru již původně natočen, což rozhodně slibuje neobyčejnou podívanou. Pojďte si zopakovat neopakovatelný zážitek na palubě Titanicu ve 3D. Do českých kin film vstoupí 5. dubna.


Hobit: Neočekávaná cesta
Hobit, další dílo J. R. R. Tolkiena, které dějově předchází Pánu Prstenů. Popisuje setkání Bilba Pytlíka s tajuplným čarodějem Gandalfem a jejich výpravu s trpaslíky za pokladem, který ukořistil ješitný drak Šmak. Na cestě potkávají všelijaká stvoření a nejednou se dostanou do smrtelného nebezpečí. Ještě že Bilbo nalezne tajemný prsten, po jehož nasazení se stává neviditelným. Nakonec se jim podaří dojít k cíli cesty, ale to největší nebezpečí - drak - je teprve očekává. Do českých kin film vstoupí 13. prosince.


Dark Shadows
V roce 1752 vypluli Joshua a Naomi Collinsovi se svým synem Barnabasem lodí z anglického Liverpoolu, aby začali nový život v Americe. Ale ani oceán jim nepomůže v tom, aby unikli záhadnému prokletí, které jejich rodinu pronásleduje. Uplyne dvacet let a Barnabasovi leží svět u nohou - tedy aspoň město Collinsport ve státě Maine. Majitel panství Collinwood - Barnabas je bohatý pán, má moc a je to notorický playboy…dokud neudělá zásadní chybu - zlomí totiž srdce Angelique Bouchard. Angelique je čarodějnice každým coulem. Přichystá mu horší osud, než je samotná smrt: promění ho v upíra a pak ho upálí zaživa. O dvě stě let později se Barnabas nechtěně dostane ze své hrobky a přichází do naprosto jiného světa roku 1972. Vrací se na panství Collinwood a zjistí, že z kdysi velkolepého panství jsou dnes jen ruiny. Do českých kin film vstoupí 10. května.


Odvážná Merida

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je ale odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země a následuje nebezpečné síly, aby objevila význam skutečné odvahy a zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. Do českých kin film vstoupí 16. srpna


Star Wars: Epizoda1 – Skrytá hrozba 3D
Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. Zatímco Republikový kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali… Do českých kin film  vstoupil 9. února


Žádné komentáře:

Okomentovat